Bułka
Tradycyjna 100g
Delikatna, pszenna bułka rzemieślnicza prowadzona na rozczynie i naturalnym zakwasie pszennym, dojrzewająca 18 godzin w chłodzie. Powolna fermentacja nadaje jej wyjątkowy smak, aromat i lekkość, której nie da się uzyskać w szybkim wypieku.
Bułka
Ziarnista 120g
Receptura łączydwa naturalne prefermenty:bigana mące orkiszowej oraz kwas pszenny. Po ich połączeniu ciasto dojrzewa w niskiej temperaturze przez kolejne18 godzin, co pozwala rozwinąć pełnię smaku i poprawia trawienność
Korzyści zdrowotne
- Źródło błonnika – ziarna i płatki wspierają trawienie i dłuższe uczucie sytości.
- Naturalne tłuszcze roślinne – z dyni, słonecznika i sezamu wspierają zbilansowaną dietę.
- Więcej minerałów – fermentacja w chłodzie zwiększa biodostępność żelaza, cynku i magnezu.
- Bez dodatków – czysta etykieta, czyste rzemiosło, pełen smak natury.
Bułeczka
Maślana 60g
Składniki: mąka pszenna typ 00 (włoska), mleko pełne, drożdże płynne, jajka, masło (82 % tłuszczu mlecznego), cukier biały, sól.
Właściwości: bogactwo błonnika i minerałów (wapń, magnez, żelazo) z maku i orzechów; pełnowartościowe białko i witaminy z grupy B (z drożdży i jaj); zdrowe tłuszcze (z masła); naturalna energia z węglowodanów – idealna dla osób wspierających prawidłowe trawienie i utrzymanie równowagi mikroskładników.
Smak: puszyste, maślane ciasto drożdżowe